2017 m. rugpjūčio 30 d., trečiadienis

Jessica Day George - Silver in the Blood

Kartais tiesiog knygyne į knygų paieškos skiltį rašau "Dracula" ir žiūriu ką išmes. Šį kartą tai buvo Jessica Day George knyga "Silver in the Blood" (ISBN 1619634317; 358p.; Goodreads). Ir tai turbūt keisčiausia Drakulos giminės knyga kokią kada skaičiau. Čia, turint omeny, kad skaičiau vieną, kur Drakula nemirtingu tapo dėl fėjų kraujo.

Dacia ir Lou - jaunos New York'o visuomenės merginos, savo 17-mečio proga gauna vykti į Rumuniją, aplankyti paslaptingesnės šeimos dalies ir, pageidautina, susirasti vyrų. Vos priartėjus prie šalies ima dėtis keisti dalykai. Traukinio kelionę apsunkina šalia jo bėgantys vilkai. Tai šen, tai ten šmėsteli keistos figūros, keisti vyriškiai, ir jų joms duoti epitetai: Nagai, Sparnai, Dūmai. Ir jų palydovai elgiasi vis nesuprantamiau.

Ir tai dar toli gražu ne viskas. Šalyje, kuri kažkada buvo paties Vlado Drakulos namais (na...) jų labai laukiama. Vieną jų nori vesti pats princas, nors princas jis tik formaliai. Tik ar jos čia norės pasilikti ir priimti visą tą paveldą - dar neaišku.

Knyga - neįdomi. Lyg koks Caraval, tik su Drakulos giminės linija. Jau seniai knyga apie Drakulą taip prastai nesiskaitė. O ir paties Drakulos čia - nėra. Duodu kokius 6/10, negaliu daugiau, bet gal nereikia ir mažiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.