2017 m. liepos 19 d., trečiadienis

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Haulo Pilis

Keliaujanti Haulo Pilis - turbūt mylimiausias mano filmas. Dėl ko šiek tiek keista, jog Diana Wynne Jones knygą tuo pačiu pavadinimu (Howl's Moving Castle 1; ISBN 006441034X; 329p.; Goodreads) perskaičiau tik dabar. Nors, gal ne taip ir keista. Bijojau visų tų girdimų gandų, kad knyga ir filmas - du skirtingi dalykai. Taip, skirtingi. Bet dabar jau žinau, jog ne taip ir labai, ir ne į blogą.

Sofi susitaikė su likimu, jog teks perimti nuobodų šeimos verslą, gaminti skrybėles. Prasiblaško ji tik įtikinėdama tas kepures, jog jos savo šeimininkėms neš laimę, turtus, gerus vyrus. Ir, kaip nekeista, jų paklausa vis auga, o jų nešiotojos iš tiesų tampa gan laimingomis damomis... Viskas, atrodo, geriau nei galėjo būti vyriausiai dukrai. Iki pro jos duris įžengia Dykvietės Ragana. Suirzusi nežinia dėl ko, ji prakeikia Sofi, paversdama ją senučiuke, kuri nė negali pasisakyti apie savo prakeiksmą...

Tačiau Sofi nėra iš tų, kurie apverkia prastą dalią. Ji tuoj pat įsimeta šiek tiek mantos, ir iškeliauja ieškoti horizonte matytos pilies. Haulo pilies. Mat kas, jei ne jis, galės nuimti prakeiksmą? Ir dabar, kai ji - senė, nebebaisu, jog jis pavogs jos širdį.

Sofi tą pilį žinoma randa, ir Kalciferis ją, nors ne itin noriai, bet įsileidžia, ir panašiai, kaip filme, jie sudaro sandorį. Kalciferis padės Sofi panaikinti prakeiksmą, jei ji padės jam sulaužyti jo kontraktą su Haulu. Per visą knygą jis jai atsargiai mėto užuominas, mat irgi negali prasitarti apie sutarties sąlygas. O pats Haulas - vienas vaikščiojantis nuotykis, tad knyga tikrai labai įdomi ir nuotaikinga. Duodu 10/10, džiaugiuosi, kad pagaliau perskaičiau.

1 komentaras:

  1. Gal kas žino kur galėčiau nupirkti arba nemokamai perskaityti internete? Jau ilgai domiuosi apie šią knyga bet nežinau kur rasti😢

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.