2016 m. vasario 10 d., trečiadienis

Wilbert Stanton - The Artful [1]

  Labai mėgstu knygas, kurių veiksmas - post-apokaliptiniame pasaulyje. Paprastai, kai randu dar negirdėtus leidėjus, tai ir būna pirma lentyna, kurią pas juos patikrinu. Ir šį kartą, taip jau gavosi, jog šią pamačiau ir iš kart užkibau - reikia. Pripažinkit, viršelis jau neblogai atrodo, o dar ir aprašymas žadėjo virusus, nuotykius, ir suniokotus miestus. Taip tad atsargiai ir pasiteiravau pas Curiosity Quills, ar būtų galima kažkaip tą Wilbert Stanton knygą "The Artful" ("The Artful: Shadows of City" [1] - "Išradingieji: Miesto Šešėliai; ISBN 162007527X; 218p, Goodreads) susiveikti. Ir dabar, kai knygą jau baigiau, manau tai buvo vienas geriausių mano knyginių sprendimų!

New York'o ateitis - tamsi. Virusas nusinešė ne tik daugybę gyvybių, bet ir vienintelį žmonijai suvoktą gyvenimą. Išlikusieji nė neįsivaizduoja, o dažnas ir įsivaizduoti nenori, kas slypi už karantino ribos. Susispietę į gaujas ir gentis, jie tik stengiasi išgyventi, gauti maisto ir vaistų. O pastarųjų ypač trūksta, mat jie patenka tiesiai į Bokštą (Manheteno "Empire State" bokštas, kaip supratau), kur jau Bokšto Vaikeliai jai sotinasi, pamiršę apie kažkokį ten išorinį pasaulį. Juk saulė - degina odą, pilna radiacijos, o gatvėse šlaistosi neaiškūs laukiniai. Geriau ten, viduje, kur vienintelis sunkumas - kaip rasti geresnį vakarėlį už vakarykščią, ir kuo apsisvaiginti šiandien.

Kad jau jiems netrūksta vaistų, mūsų herojai, Dodger ir Twist (Dodžeris ir Tvistas) apsiima jų šiek tiek nusijoti. Viską apgalvoję jie neabejoja savo Gutter Punks sėkme, mat darė tai ne kartą, o ir rizika tik pusėtina. Iki tos akimirkos, kai paaiškėja, jog kažkas visgi šiandien ne taip. "Kostiumai" (apsauga) kažkokie susierzinę nuo pat pradžių, jų daugiau nei turėtų būti, ir jie kur kas atkaklesni vejantis vaikinus su sauja kita antibiotikų. O dar tas keistas susidūrimas su senu gaujos nariu, savo krepšį laikiusiu lyg nuo to priklausytų visa jo gyvastis...

Žodžiu, gerai išsirinkau. Gera knyga. Daug juokelių, herojai - šaunūs. Kruvinos scenos - labai riebiai kruvinos, su spjaudomais dantimis, kanibalais ryjančiais žarnas, ir vienu kitu pernelyg dramatišku įvykiu. Duodu 10-10, nėr ko smulkintis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.