2015 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Roald Dahl - Čarlis ir Šokolado Fabrikas [1-a knyga]

  Patiko man filmai, ir senas, o naujas ir dar labiau. Tebuvo laiko klausimas kada prisikasiu ir iki Roald Dahl "Charlie and the Chocolate Factory" (Čarlis ir Šokolado Fabrikas; ISBN 0140318240; 160p.; GoodReads) knygos. Juoba, kad per "Šokį su Drakonais" čia taip ilgai taip tylu...
  Čarlis - labai pozityvus ir geras vaikas, augantis labai skurdžioje šeimoje. Taip jau nutiko, kad ir taip mažai turėdami jie kas dien turi dar mažiau. Pats Čarlis, augantis berniukas, kuriam nė maisto neužtenka, ką jau kalbėti apie ką kitką, gyvena istorijomis apie tą paslaptingą Šokolado Fabriką pro kurį kas dien praeina pakeliui iš mokyklos. Pro visada užrakintus vartus girdisi mašinų gausmas, matosi dūmai iš kaminų, o oras pilnas gardžiausių kvapų. Tik niekad niekur nematyti nė gyvos dvasios.
  Ar bent jau taip buvo iki tos lemtingos dienos, kai visas pasaulis pakvaišo pirkdamas Vonkos Šokoladus. Ponas Vilis Vonka (Willy Wonka) išspausdino penkis auksinius bilietus ir paslėpė juos po Vonkos Šokoladų popierėliais, tada išsiuntė juos dėžėse, kurios galėjo pakliūti bet kur. Tas, kas ras tokį bilietą bus laukiamas Šokolado Fabrike, kartu su tėvais arba kitais globėjais. Kiekvienas vaikas iš fabriko iškeliaus su sunkvežimiais pilnais saldumynų, kurių užteks visam gyvenimui. O vienas vaikas gaus ir dar daugiau. Bėda tik ta, kad Čarlis gauna tik vieną šokoladą per metus...
  Žavi trumpa knygelė su labai gera mintimi: Nieko Nėra Neįmanomo. Duosiu 10-10, nors nežinau ar skaitysiu antrą. Gerai praleidau laiką, būtų nesmagu jei antroji nepasirodytų tokia pat gera.


2 komentarai:

  1. Antroji knyga (jei turima minty knyga apie Čarlio ir Vilio Vonkos kelionę liftu) nė iš tolo pirmajai neprilygsta. Kaip bebūtų, Roald Dahl stilius yra labai išskirtinis ir smagus, tad bet kokį jo kūrinį skaityti yra verta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei galima paklaust, o kur jie ten keliauja tuo liftu? po fabriką, ar kažkur išorėje?

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.