2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Oliver Bowden - Assassin's Creed: Black Flag



  Tai va, galima sakyti paskutinė mano Oliver Bowden "Assassin's Creed: Black Flag" ("Ace Books" 2013; ISBN 978-0-425-26296-2; 449p.) knyga. Žinoma, dabar jau yra dar viena, šviežiai parašyta žaidimui Unity, bet tą imsiu dar negreitai, dabar norėčiau baigti Ledo ir Ugnies knygas. Tad "paskutinė", kol kas.
"Gentlemen! As is custom among our kind, we do not plunge headlong into folly on the order of a single madman, but act according to our own collective madness!"
  Edvardas Kenvėjus (Edward Kenway) savo dienas pradėjo kaip sąžiningas fermeris, auginantis avis su tėvais. Bet jis visada norėjo daugiau. Gyvenimo "tik tiek, kiek būtina" jam nesinorėjo. Jis svajojo vesti gražuolę Karoliną Skot ir netgi būti jos vertas. Tad kai aplinkybės susiklostė taip, kad jis prarado bene viską ką turėjo, netgi tėvų palaikymą, tą vieną dalyką, kurio atrodo niekas negali atimti, Edward'as atsigręžė į jūrą.
  Pradėjęs kaperiu, tokiu, kaip sako, legaliu piratu, jis buvo vienas iš prieštaravusių galimybei pulti savus laivus, kai priešų jūroje ėmė mažėti. Deja, nuo likimo nepabėgsi. Anglija išsižadėjo savo vaikų jūroje ir nori nenori, Edwardui teko pakelti juodą vėliavą. Taip tarp bangų gimė legendos. Juodabarzdis (Blackbeard), Mary Reed (viena pirmųjų moterų piračių), Kapitonas Veinas ir žinoma - Edvardas Kenvėjus. Bet čia Edward'ui atveriama sena žaizda. Tarp jo ir jo laimės vėl stovi Templieriai. Visa laimė, kad šalia jis randa Asasiną toms jėgoms atsverti.
  Knyga labai nebloga. Piratai čia neromantizuojami, greičiau jau viskas bandoma perteikti taip, kad skaitytojas susimąstytų: ką darytumėt jo vietoje? ar kaltinat juos? Duosiu jai 10/10, nėra ko smulkintis. Pasiilgsiu tų lads and lassess.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.