2014 m. gruodžio 12 d., penktadienis

Oliver Bowden - Assassin's Creed: The Secret Crusade



  Istoriškai, ši Oliver Bowden knyga apie asasinus "The Secred Crusade" ("Ace Books" 2011; ISBN 978-0-441-02099-7; 450p.) yra pirmoji, nors serijoje - trečia. Tik pačioje pabaigoje paaiškėjo kodėl, mat maniau, jog viskas ten eisis taip, kaip ir žaidimuose, o štai, pasirodo, nė velnio!
  Taip tad. Pirma pusė knygos žinoma iš žaidimo, tad žaidę turbūt nebus labai sužavėti. Altairas, tuo metu dar Master lygio asasinas, pervertina savo jėgas ir turi už tai atsakyti. Jo titulai ir rankas nuimami, iki atitaisys klaidas. Juk asasinų pagrindinė taisyklė yra nesukelti problemų pačiai brolijai, o štai jo klaida vos neperdavė itin svarbaus artefakto į templierių rankas! Tad taip viskas ir prasideda. Altairui duodami devyni vardai, trijuose miestuose. Kaip juos pašalinti irgi teks aiškintis pačiam, mat dabar jis tik eilinis asasinas, be jokių privilegijų. Kartu su klaidų atitaisymų, jam reikia išmokti ir nenuvertinti savo priešininko, mat kiekvienas iš jų, išgirdęs apie ano mirtį - saugosis tik dar labiau, ir dar akyliau dairysis vyriškio baltu abitu. Ir, atrodo paprasta, sek brolijos kodeksu, žudyk vardan ramybės. Bet kiekvienas nužudytasis turi savo tiesas, tiesas, kurios privers Altairą suabejoti tomis, kurios buvo įdiegtos jam. Jeigu asasinų kodeksas liepia abejoti viskuo, net savo pačių tikėjimu, kodėl iš jų reikalaujama besąlygiškai patikėti pačiu kodeksu ir aklai paklusti? Jei jie siekia laisvės žmonijai, kodėl tenka nužudyti tuos, kurių laisvė neatitinka tam tikro standarto?
  Puiki knyga ir dar geresne tampa antrojoje pusėje, toje dalyje, kurios žaidimuose nematėm, arba matėm ne tiek. Altairas imasi tyrinėti Rojaus Obuolį, tą paslaptingą artefaktą, kuriuo vos nebuvo pavergta žmonija. Obuolys siūlo žinias promaišiu su galia ir atsispirti pagundai gali ne kiekvienas, o trauką pajunta visi be išlygų. Iš vienos pusės Altairas gali sustiprinti broliją taip, kaip niekada ankščiau, ko jis ir imasi. Dabar asasinai nebestato tvirtovių, nebekelia vėliavų. Jie dirba šešėliuose, vardan šviesos. Tačiau iš kitos pusės, kaip atsispirti pagundai sunaikinti tuos, kurie baigia sunaikinti visa, kas buvo šventa, vienu mostelėjimu?
  Knyga turėtų tikti ir patikti net tiems, kurie niekad nežaidė video žaidimų ir nėra nieko girdėję apie Assassin's Creed'ą. Tai - fikcinis, grožinės literatūros kūrinys, kuriame pateikiama galima templierių ir asasinų istorija. Apie tas dvi frakcijas galima daug prisiskaityti tiek internete, tiek knygose, ir aš atrodo skaičiau ir aprašiau tą vieną "Šešėlių Žmonės" ar kaip jie ten. Duosiu knygai 9/10, nors buvo sunku įsiskaityti.

1 komentaras:

  1. Galbūt mėgstat iššūkius - http://9gag.com/gag/a8bQeNe?

    Mielai ir pati pabandyčiau, bet laiko knygoms visai mažai belikę :/.

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.