2014 m. lapkričio 8 d., šeštadienis

Lynne Truss - Eats, Shoots & Leaves



  Šiandien, būtent šiandien, laikiau Toefl egzaminą (ačiū, sekės tikrai neblogai). Tai - anglų kalbos egzaminas tiems, kuriems ši kalba nėra gimtoji. Egzaminui mokiausi mėnesį, bet, ei, kažkada labai puikiai išlaikiau A lygio valstybinius, nors nieko nė nepasikartojau. Bet, norėjau daugiau, tad mokiausi ir tai viena iš knygų, kurias galėčiau rekomenduoti. Lynne Truss knygoje "Eats, Leaves & Shoots" (ISBN 978-0-00-732906-9; "Fourth Estate" 2009; 209p.) jūsų kablelių gal ir neišmokys, bet kodėl jie yra ir kaip jie atsirado - tikrai papasakos.
  Knyga šauni, komiška, pilna "puns", žodžių žaismo, bei nuorodų į pop kultūrą (vaje, kokiais dideliais žodžiais Nosferatu kalbėti ėmė). Autorė labai gražiai ir svarbiausia aiškiai nupasakoja problematiškiausias skyrybos taisykles ir papasakoja kaip iš viso ta skyryba radosi. Skamba nuobodžiai? Skyrybos istorija? Bet, jūs paskaitykit! Ir juokiausi, ir žymėjausi, ir persirašinėjau, ir sms'us siuntinėjau. Dar netrūko ir pačios autorės išmonės, pasakėlių iš patirties, kaip su ta skyryba būna. Ji - žurnalistė, tad neretai gauna paskaityti laiškų, rašytų tų, kuriuos internete vadiname "gramatikos naciais". O ji ir pati jiems nenusileidžia ir knygoje išlieja labai daug piktų "ot ir ne", kurie tik dar juokingesni, kai suvoki, jog ji rimtai pyksta už tą klaidą!
  Taigi. Knyga skyrybos neišmokys, bet padės jai nusistovėti, jei mokat bent pagrindus. Na, apibrėžtų taisyklių ten beabejo yra, tad galva tuščia neliks, bet šiaip jau... Žodžiu, duodu 10/10, nes tikrai padėjo mokytis nesimokant.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.