2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

[Konkursas] Memoirs of a Geisha

  Kad jau pavasaris, tai galvoju pirmiausia ir atiduosiu tokią knygą, kurios mane paprastai įkvėpia norams pakeliauti kur nors toli toli. Japonija tubrūt ne vieną žavi, o Geišos Išpažintį irgi turbūt matė daugelis. Tik va, knygą skaitė kur kas mažiau, nei žiūrėjo filmą. Plius, gi, šioji - angliška, minkštais viršeliais, o po naujųjų gal dar kam neišblėso visokie pažadai perskaityti daugiau knygų originalo kalba ir panašiai.

  Dovanoju Arthur Golden knygą originalo kalba "Memoirs of a Geisha".

  O dabar konkurso žaidimas... Grįžkim į senovės laikus, tarkime ne mažiau nei prieš pirmąjį pasaulinį karą (galima ir dar seniau, taip seniai, kaip tik tai norite). Kokią profesiją imtumėt, jei galėtumėte anais laikais būti bet kuo? Ir kokioje šalyje reziduotumėte? - Komentare palikite el. paštą, kad turėčiau kaip su jumis susisiekti (nieko jei užmiršę parašysite jį vėliau).
Žaisime iki pirmadienio! :) 

Pvz.: Po keletos labai jau gerai žinomų filmų, manau norėčiau būti Samurajumi, Japonijoje. Nors ši profesija - pernelyg idealizuota ir romantizuota, vis vien blogiau nei šiaip kariu kur nors būt - neturėtu būti.

  Norėčiau versti ir perrašinėti tekstus Vatikane.

  Būčiau staliumi kokiuose nors šiltuose kraštuose.

  Tapytoju Venecijoje...


8 komentarai:

  1. Koks puikus prizas! Ne po Naujųjų, bet tikrai pasižadėjau sau daugiau skaityti originalo kalba. Labai noriu laimėt, tai dalyvauju :) anais laikais norėčiau būti ūkininkė Kinijoj ir auginti ryžius bei medvilnę. Visada norėjau pamatyti kaip jie auga. O Kinija jus visai kitas pasaulis... Vaiva. Mano el. paštas gipsutis@gmail.com.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai visai norečiau būt kokia siuvėja 18 amžiuje Anglijoje :D Siūti visada buvo įdomu plius 18 a. Anglija visad atrodė įdomi :) Arba kokia "verslininke" Venecijoje renesanso metu :D lauryna.sidlauskaite@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš dievinu Prancūziją. Ypač Romantizmo epochą... Todėl norėčiau turėti didžiulį vynuoogyną, o nuėmus derlių gaminti vyną. O vakare, po sunkių dienos darbų mėgautis savo derliaus vyno taure su knyga rankoje. (Nors šiaip skaitydama geriu arbatą:))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Žiauriai kvailas turbūt mano pasirinkimas, nes esu mergina, bet norėčiau būti muškietininke Prancūzijoje kažkur Reformacijos laikais :) Diuma įtaka turbūt :D tokia profesija herojiška, et :D ir kupina nuotykių. rita.stankeviciute93@gmail.com (rašau iš naujo komentarą, nes kažko sistema sudurniavo ir ne visą tekstą įkėlus buvo)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Būčiau gydytoja, nes tada jų labai trūkdavo. Net ir šiais laikais man tai atrodo kaip labai įdomi ir reikalinga specialybė-profesija...

    gretasjewelry@yahoo.com

    AtsakytiPanaikinti