2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

Anne Rice - The Tale of the Body Thief [VC 4]



  Ketvirtoji, į lietuvių kalbą dar neišversta Anne Rice Vampyrų Kronikų dalis "The Tale of the Body Thief" (Istorija apie kūnų vagį; The Vampire Chronicles 4; Vampyrų Kronikos 4; ISBN 0679405283; 430p.) ėjosi itin ilgai. Ne dėl to, kad buvo nuobodu, mat nebuvo, o vien dėl laiko stokos. Mėnesį praleidau Anglijoje, rankiojau knygas, taip tad ir gavosi.
  Lestatas vis kartoja - aš esu blogis, esu velnias, esu prakeiktasis. Darau ką noriu ir ką jūs man? Ir čia istorija sukasi apie du jo įnorius, tokius nuostabiai skirtingus ir tuo pačiu - vienodai kvailus. Vienas - paversti savo draugą Deividą Talbotą vampyru, ko tas griežtai atsisako. Antrasis - vėl tapti žmogumi. Pavadinimas pasako viską, tad nieko neišduodu, kai sakau, jog tokią galimybę jis rado. Žinoma, apie tai papasakojo Luisui, kuris tuoj pat šią idėją pasmerkė, primindamas Lestatui jo galybę - kaip galima paleisti ant žemės kažkokį piktavalį asmenį tokiame kūne, kaip jo? Tuomet pagalbos teko prašyti Talboto, kuris su laiku jam išklojo visą Kūnų Vagies biografiją. Ir, kadangi Lestato nebaidė nė to žmogaus suktumas, jiems teliko jam priminti, taip kaip galėjo, ar jis tikrai nori būti žmogumi. Ar nori valgyti, tuštintis, vargti, šalti, kaisti, sirgti ir visuomet rizikuoti numirti, vos pakils iš lovos?
  Anės knygos labai užtemptos tais "oras buvo kaip balzamas, kupinas nakties garsų, tarsi nežemiško orkestro žvaigždžių kupinoje nakties jūroje". Su lauku ėmiau tiesiog skanuoti pro šiuos tekstus, kas knygą ir sutrumpina ir padaro lengviau skaitomą, panašiai beje tenka ir su Murakamiu daryti. Svarbiausia nepraleisti to momento, kai iškalba baigiasi ir pasakojami svarbūs dalykai, susiję su istorija. Patiko man čia ir Lestatas, kuriuo pernelyg nesižavėjau, bet šiaip jau pakankamai mėgau. Jis pasirodė net labai nenuspėjamas. Teigė, kad meluoja, tačiau visą tą laiką sakė tiesą, gal tik kitokioje formoje. Juk jis visuomet kartojo, jog yra blogas, tiesiog velnias ant žemės... To ir reikėjo tikėtis, o tikėtis visgi nesitikėjau! Tad būtent už tai ką jis padarė paskutiniame ketvirtyje šios knygos, duodu jai visai 9/10. Nenuvylė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.