2012 m. sausio 1 d., sekmadienis

Taigi Taigi, Drakonai ir Nosferatai

FMA
2012 metai yra Juodojo Drakono metai ir ne šiaip ten kokio, bet Juodojo Vandens Drakono metai (mano keyboard atsisako leist naudotis "a" raide, tad ignoruokite rašybą be jos).
  Pernai kaip niekad daug skaičiau. Daugiausia todėl, kad džiaugiausi, jog pagaliau radau, kur sudėt savo mintis apie tas knygas, sapaliones ir panašiai. Supratau ir, kad skaitytojų LABAI LABAI daug ir vis daugėja. Tarsi skaitymas taptų madingu dalyku. Na, bent jau tai skaitymas, o ne koks nors rankų pjaustymasis ir plaukų lipinimas lako pertekliumi. Ir visgi metai buvo prastoki, liūdnoki ir labai sunkūs, tad visa savo šalta nosferatiška, it popierius sausa širdele viliuosi, kad Drakonas savyj turės gana ugnies užkurt gyvenimus, kad vėl gamintų garą iš naujo. Ir linkiu to visiems, kas mano, kad jiems to trūksta.
  Pernai supratau ir, kad daugelis skaitytojų, kurie mano, kad skaito daug, supranta gerai ir yra knyginiai genijai, ar kaip čia juos šmaikščiau įvertint, mat nosferatais tokių nepavadinsi, labai dažnai žiūri visai ne į tą knygos vietą ir todėl peikia, nors vietoje to, kad pasigerėtų spalvomis kristalo viduje, žiūrėjo, tik kad jo briaunos pernelyg vienodos... Ir nors aš ne geriau dirbu, bet bent jau manau, jog kiekvienoj knygoj bent jau pasistengiu įžiūrėti pačią geriausią jos pusę ir įvertinti kiekvieną pasiūlytą įdomesnį reiškinį.
  Pernai beveik nepirkau knygų, o vis vien jų gavau daugiau nei turiu kur padėti. Keletą pardaviau, keletą perdaviau, keletą prikėliau naujam gyvenimui. Šiais metais norėčiau įsigyti daugiau knygų originalo kalba ir gal būt kokią nors elektroninių knygų skaityklę (hint, hint, late Santa...). Manau jog būtent pernai tarsi iš naujo atradau ir Bibliotekos klodus, išmokau vertinti tą skolintą knygą, mat ankščiau tekdavo kovoti su noru knygą pasilikti bet kokia kaina. Dabar gi mielai pirma perskaitau, o tada pagalvoju, ar verta pirkti ir turėti.
  Vadinasi augom, tobulėjom, mokėmės ir kitaip lavėjom. Tai tegul ateinantys metai būna geresni ir su dar daugiau to gero, dar daugiau laiko visam tam.

3 komentarai: