2011 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Maksas Frajus - Atėjūnas



Nubudau vien tam, kad užbaigčiau 20mt pasiliktų puslapių iš Makso Frajaus knygos "Atėjūnas" (Čūžak; Nieko Rimto 2005; ISBN 9955-9543-7X; 422p.), taip. Tenka pripažinti klaidas ir ne tik atsiprašyti, kad suabejojau bibliotekininkės skoniu, patarimais, bet dar ir pridėti šią knygą prie mėgiamiausių.

"Pakeliui mudu smagiai tylėjom. Kuomet su žmogumi yra apie ką pakalbėti, tai rodo abipusę simpatiją. Kai turite apie ką drauge patylėti - tikros draugystės pradžią." 67p.

  Labai šauni knyga, tarsi fantasy detektyvas, pilnas labai gero humoro, smagių situacijų ir nuobodulį išvaikančių nuotykių. Viena iš tų retų knygų apie kurias mintys sukasi netgi kai baigi skaityti, ar tik padarai pertrauką.
  Sunku nusakyti kokio tipo tai knyga. Bet didžiai abejoju ar paliktų bent vieną abejingą. Štai, skeptiškai žiūrėjau, net po pirmo skyriaus, kuris visgi buvo neblogas, o dabar galvoju ar tik neverta jos nusipirkti (o jei kas padovanot norit, tai... ). Daugiau ar mažiau knyga tarsi teigia, kad visada atsiras išeitis. O jei nepritampi, tai gal ir neturi pritapti, nes esi kitos dėlionės dalis.
  Pasakojime apstu visai ne HariPoteriškos magijos. Baisu ir sudėtinga atrodo tik iš pirmo žvilgsnio, o vėliau susipažįsti su tokiais savotiškais ir savito humoro kupinais vyrukais, kad ima atrodyti - pft, matai kiek nedaug visgi reikia.
  Knyga puikiai išrutuliota, baisiai glaustas tekstas, daug puslapių, bet vardan viso kas jum šventa - patikėkit, verta. Dozė gero humoro, smagių nuotykių, neblogo detektyvo ir šaunios magijos tikrai padės atsipūsti nuo realybės, po darbų ir rūpesčių. Duodu 10/10 ir imu į rankas kitą knygą - Jude Deveraux "Emilės Angelas". Šią autorę mėgstu, nes gal 13 paskaičiau romaną, dovanotą giminaitei ir tvirtai nusprendžiau, kad norėčiau būti kaip K.T. Nežinot? Tai paskaitykit "Legendą". Be to, jau pirmi puslapiai priminė "Puolusį Angelą", kurio irgi nepabrukau. Nors ir saulėlydiškas, bet ne toks ėdantis nervus, be to, jaučiu simpatiją tiems, kurie gyvena besikankindami (todėl šiek tiek nusivyliau "Altorių Šešėliu", mat Liudas jungą nusimetė...).

"Atėjūno" anotacija:
"Atėjūnas" - pirmoji knyga iš Makso Frajaus romanų ciklo "Echo labirintai". Pagrindinis herojus - Maksas - atsiduria nepaprastame, susapnuotame pasaulyje ir patiria ten begalę nuotykių, randa tikrų [originale parašyta "tikų"...] draugų kompaniją ir pradeda pats kurti stebuklingą savo gyvenimą.

Daugelis autoriaus kuriamų situacijų yra tikrai juokingos, nors jo kūryba niekada nestokoja ir tikrojo egzistencinio liūdesio.
     Jurga Ivanauskaitė

Jūsų rankose - knyga su žaliu katinu, keistai žvelgiančiu tarsi iš Anapus. Jums veriasi elegantiški paprasto, rafinuotai juokingo, pavojingai užburiančio pasaulio erdvės... Kažkada ir aš šiek tiek nepatikliai atvėriau pirmuosius šio pasaulio puslapius - vartus. Gal esu per daug romantiška ir vaikiška (paišau sparnuotas avytes ir angelus), bet ši knygų serija mane užbūrė. Dabar aš vėl laisva, tačiau kartais taip ilgiuosi tos nepamirštamos viešnagės šios knygos puslapiuose!
     Sigutė Ach

5 komentarai:

  1. "Atėjūnas" pavergė dar vieną širdį ^^
    Visada džiaugiuosi už tuos žmones ir pavydžiu, nes jie dar nemoka tos knygos atmintinai :D
    O skaitysite kitas dalis? Iš tikrųjų, jeigu mokate rusiškai, originalios knygos yra rusų kalba :]

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šiandien kaip tik pasiėmiau antrą dalį, tikrai neiškentėsiu ir nusipirksiu aš jas...
    Rusiškai moku, bet nepakankamai gerai, kad visą knygą perskaityčiau. Bet skaitant kartais stabtelėdavau pagalvot, kaip tas ar anas skaitytusi rusiškai, nes rusiškas humoras ir jų fantastai tiesiog fantastiški :}

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kas skaitė rusiškas dalis, tai sakė labai gerai išversta, bent tos pirmosios, kietais viršeliais. Paskutinėse dalyse pakeitė vertėją, tai iškart pasijautė, kai kur net veikėjų vardai ne taip parašyti, bet tikėkimės vertėjas įsijaus į tą knygą su laiku.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip, norėčiau turėt tikų draugų...

    AtsakytiPanaikinti
  5. faina knyga. Siandien nusipirkau 7 dali tai tuoj pradesiu skaityti.

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.